Fellesturar i 2020

Turane frå turprogrammet blir omtalt på denne sida og på Facebook etter kvart som annonsa i Bø blad er klar.  Nokre få turar blir bare annonsert på heimeside og Facebook. Turprogrammet til Bø Turlag og Gvarv Turlag finn du i dokumentet:  Brosjyre og turprogram 2020 Midt-Telemark


Fugletur

Turen er avlyst

Laurdag 24. oktober
Turen er avlyst grunna Corona smitte. Vi må dele på eit teleskop. Dette blir vanskeleg å handtere utan nærkontakt mellom deltakarane.

Bømarsjen 2020

Sundag 20. september.
Bømarsjen går i år i området Sætersbø.

 • Parkering, start og mål: Hørte idrettsplass. Registrering ved start frå kl 10.00 til kl 12.00.
  Registrering i mål på same stad, seinast kl 16.00.
 • Matstasjon etter 2.5 kilometer på Lindelia frå kl 10.30 til kl 14.30.
  Servering av kaffi og saft. I år må du ta med maten sjølv.

Kort og lang løype: 5.7 km og 10.6 km.
Pris: Vaksne kr 50,-, barn kr. 20,- og familie kr. 100,- Kontantar eller Vipps.


Bø marsjen er i år lagt til Sætersbø, i kulturlandskapet mellom dei samanslåtte kommunane. Idrettsplassen på Hørte er start og mål for både kort og lang løype. Turen går på skogssti, steinlagt tømmerveg, på grusveg, beitelandskap og litt asfalt. Me går i skog, gjennom tradisjonelle og historiske gardstun der Telemarkskyr beiter. Vi kan nyte utsikt over Sætersbø, mot Bø og Lifjell. Kort løype går på grusveg og sti. Den har litt stigning tilbake på steinlagt tømmerveg, etter saft/kaffe -rast v Lindelia. Lang og kort løype følger same veg/ sti til Lindelia, Derifrå går lang løype nede i bygda tilbake til Idrettsplassen.


Frå Berge og Sætersbø mot Lifjell

Bømarsjen 2020. (Klikk på bildet for å sjå kartet)

Bli-kjent-tur på Lifjell

Sundag 6. september.
Rundtur om Øysteinnatten (1174 moh). Ruta blir tilpassa etter været, med nistepause og bading. Middels krevjande tur, 5-6 t. Oppmøte Jønnebu på Lifjell kl. 9.30.

Turleiar

 • Live S. Vestgarden
 • Anette N. Fredly, telefon 916 96 469

Er du ny i bygda (student eller innflytter) og er glad i å gå på tur? Denne turen introduserer deg for turlaget og Lifjell på en gang! Turen er også for deg som er godt  kjent på Lifjell fra før, og som gjerne deler turglede og gode turtips med nye fjes. Vi starter på Jønnbu og går en rundtur om Øysteinnatten (1174 moh). Hvis været tillater det, blir det muligheter for en forfriskende dukkert. Ruta tilpasses etter værforholdene, men det blir tur uansett. Kle deg godt og husk niste! Turlederne ser fram til å vise fram alt det flotte Lifjellet vårt har å by på.


Anette og Live

Sopptur

Onsdag 2. september
Frammøte ved steinfyllinga øvst i Breisås klokka 17. Ta med korg og kniv. Soppen blir kontrollert etter turen.

 • Bjørn Steen har samla informasjon om eit knippe sopp. Sjå på bilde og kjenneteikn. Les meir….

Turleiar er Bjørn Steen, tlf.: 99 39 56 64

Steinsopp, ein god matsopp.

Hollane seter

Helga 29-30 august.

Turen er avlyst!

 

 

Ljoslihovet

Sundag 23. august.
Avreise frå Bø torg kl 09.00. Turen går fra Grønbygil via Gavlesjåhytta over Ljoslihovet til Tjønnstul. Tilbake til Gavlesjåhytta om Aslakstul. Middels krevjande tur, bomveg. Atterhald om dårleg vær. Sjå omtale på Bø turlag på Facebook.

 • Turleiar: Bjørg Kaasa telefon 901 74 4177 og Svein Arntsen telefon 97590083.

Smittevern
Det blir registrering ved frammøte. Deltakarane må sjølve passe på å halde avstand på 1 meter på turen. Men 3 – 4 personar kan køyre saman i ein bil. Kommunelegen tillèt nå samkøyring.

Tjønnstul. Økteren bak. Foto: Arne W Hjeltnes

Stasnibb i Lunde

Tysdag 11. august.
Avreise frå Bø torg kl 17.00. Middels krevjande tur. Parkering ved bommen på Pershaugvegen. Det er ein lang motbakke heile vegen opp til toppen, 443 moh. Sjå stien på større kart, når du klikkar på bilde til høgre. Stien er raudfarga.

 • Turleiar: Thorvald Amundsen, telefon 959 44 839

Smittevern

Turprogrammet til Bø Turlag går omtrent som normalt i haust, med nokre små endringar. Det blir registrering ved frammøte. Deltakarane må sjølve passe på å halde avstand på 1 meter på turen. Men 3 – 4 personar kan køyre saman i ein bil. Kommunelegen tillèt nå samkøyring.

Kartet viser stigen fra perkering ved Kleppe til Stasnibb



Lifjell på langs

Det blir dårlig vær på søndag. Men turen går likevel ikke laurdag 14. mars

Skitur Grimås – Hollane – Jønnbu. Krevjande høgfjellstur på 25 km. 
Maxitaxi frå Jønnbu kl. 08.45 eller Bøgata (ved Bø Blad) kl. 09.05. 

Pris for medlemmer av Bø Turlag og studentar kr 150, barn/ungdom under 18 år kr 50, andre kr 200. Dette dekker også deler av kostnaden til løypemaskin som køyrer over fjellet fredag. Kontantar eller Vipps: Bø turlag.

Påmelding

 • Påmelding innan torsdag 12. mas til Halvor Gåra
  E-post og telefon:halgaara@online.no eller 90 56 29 53
 • Atterhald om dårleg vér.

Turleiar

 • Terje Wold, tlf.: 91 58 00 07

Omtale

Turen frå Seljord til Bø over Lifjell er om lag 25 km lang. Den byr på eventyrleg vinterlandskap og nok oppover- og nedoverbakkar til alle! Vi tar oss god tid, tar pauser når vi treng og tar lunsj på Hollane. Ta med godt med mat og drikke og det du treng for ein utedag på Lifjell. Vel tilbake på Jønnbu kan vi gjerne runde av turen med middag på Lifjellstua.  

Vi setter opp buss/maxitaxi frå Jønnbu via Bø sentrum til Grimås.  Dei startar frå Jønnbu. Det er derfor lurt å ha eigen eller andre sin bil der med tanke på heimturen. Det blir og høve til å gå på i Bøgata (ved Bø Blad) eller langs bussruta elles (etter avtale).  

Løypemaskin køyrer over fjellet laurdag. Det er stikka løype frå Grimås til Jønnbu så det blir høve til å gå i eige tempo og bruke dagen over fjellet.  

Vel møtt til ein flott høgfjellstur med Bø Turlag! 

Ned til Blomtjønnan. Foto: Arne W Hjeltnes.

Nedover lange bakkar mot Hollane. Foto: Anette Norheim Fredly

Liten kvil etter den lange bratte bakken opp frå parkering under Grimås. Skorve troner i bakgrunnen.

Liten kvil etter den lange bratte bakken opp frå parkering under Grimås. Skorve troner i bakgrunnen.

Språktur

Laurdag 1. februar, 14. mars og 9. mai 

I samarbeid med Språkkafeen på Bø bibliotek arrangerer vi korte spaserturar om føremiddagen med fokus på norsk ordforråd om turgåing, nærmiljø og natur.

Møt opp på Bø bibliotek kl 12.00

Turleiar

Gudrun Helgadottir, elefon: 41 13 12 83


Omtale av turar frå tidlegare år: 2010201120122013201420152016, 2017, 2018, 2019